Къде да си пия кафето?

Ето една идея за сайт.

Искам да има място, където да потърся къде в София има безжичен интернет. Дали е безплатен, ако не – как и колко се плаща. Бих оставил впечатления от заведенията, в които съм ползвал това удобство. Бих препращал натам, когато си уреждам срещи, ако има подходящи карти или описание на местоположението.

Ако е полезен, потребителите ще разширяват съдържанието, ще рекламират сайта и ще линкват към него. Заведенията ще си плащат за добро позициониране. Интернет доставчиците ще рекламират решения, които собствениците на заведения могат да ползват. При добре изградена концепция ще има нужда само от текуща поддръжка, предимно техническа. Дългосрочно приходите от реклами ще са добри.

Дали някой ще поеме идеята?

10 мнения за “Къде да си пия кафето?”

 1. За нещо такова говориш, нали? Не е трудно да се направи сайта, а после да мотивираш потребителите да публикуват нови и нови hotspots. Не е задължително да са само кафенета, нали? Идеята е добра и рано или късно някои ще я осъществи. Пиши ме зарибен.

 2. Точно. Може и с малко по-добър интерфейс 🙂 И с локален флейвър.

  В този сайт за София няма нищо…

 3. Добра идея 😉 Аз си мислих наскоро за нещо подобно, но го мислих като карти на гугъл с фотогалерии на потребителите. За да може по-лесно да се откриват тези места от гостуващите в града хора. За wifi точно (скоро може и аз да имам нужда, новата ми работа ще е свързана).
  Как ги измисляш тия неща 🙂

 4. Да, напълно си прав. Просто не е истина колко бързо човек свиква да има това изискване към местата, където си пие кафето 🙂

 5. Аз се сещам за уютни кафета из центъра, където има безжичен интернет – Onda на цар Освободител, Meditterani на Шишман (където е Мама Миа)и JJ Murphy’s.

 6. Е това вече е нещо! 🙂 Полезен линк, благодаря. Разбира се не отговаря на представата ми за приятност и печелене на пари от активността на потребителите, но поне е някакъв разбираем списък. Май става дума за местата, поддържани от един конкретен доставчик?

  Иначе от предишния ти списък съм бил май само в Murphy’s, където нещата са наред. Допълнителното им предимство е, че има контакти под повечето маси, т.е. освен безжичен интернет имаш и захранване. Което пък ти позволява да се отплеснеш без притеснения 🙂

 7. Този линк е полезен, но информацията е представена прекалено „old school“. Сайтът трябва да е лесен за претърсване (добра и интуитивна търсачка за улиците, кварталите, градовете), красив (google maps, bgmaps, или нещо, което да визуализира местоположението) и полезен (да има хора зад идеята, които да обновяват).

  btw: Имам db с всички населени места в България, но това е едва ли е най-важното в този момент..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *