Нови сайтове в категория Философия 2

Съвсем по терлици и според установените правила, Любо добави своя сайт в директория Философия на ODP. Липсата му там досега беше, разбира се, мой пропуск, защото на неговата страница има доста интересни текстове, които си заслужава да бъдат прочетени. Това стана повод да направя подкатегория „Лични страници“, където попаднаха още порталният сайт на Иван Колев „Касталия“, страницата на Калин Сивов с прилежните му изследвания върху Кант и Плотин, а покрай тях и върху Попър, Бурдийо и други разминали се с философското субекти, както и Негово Превъзходителство Васил Видински, предимно с похвалните със своята енигматичност записки за и от университетските му курсове и със серия убийствени текстове от студенстките му години.

Другите попълнения не са толкова вълнуващи. Някои вече присъстващи сайтове бидоха преместени в подкатегория „Академични центрове“ преди време, а от скоро са в компанията на Философски факултет на Югозападен университет „Св. Иван Рилски“, чиято кратичка секция „История и перспективи“ има за финал следното знаменателно изречение:

През м. декември 1999 г. Медико-педагогическият и Философският факултети се обединяват във Философски.

Честито на тях, а нашият преглед завършва със скромния принос на електронното издание „Литературен клуб“, който е озаглавил една от най-вталените си секции „Философски съчинения“ и е публикувал в нея „Постмодерната ситуация“ на Лиотар, текст на Бердяев от носталгичния му период, съчинение на Кант, писано по повод на някакъв тогавашен конкурс (жалко, че не си спомням каква беше наградата и дали Кант я беше спечелил) и фрагмент от Ницше, който взет сам по себе си не ни изяснява „какво е искал да каже авторът“.

Е, важно е да се твори 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *