Магистрала Люлин

Изговори се доста, но някак липсва общия визуален контекст. Ето за какво става въпрос.

lyulin

Снимката е добавена в Гугъл на 30 май миналата година. Снимката от година по-рано е изглеждала така:

lyulin2007

За две години – толкова. Ако изключим административните процедури, проектирането и планината отпред, с това темпо ще стигнем до Перник през 2015 година. Освен ако Перник не реши да стигне до нас преди това. За всеки случай ще затворят пътя през Владая от началото на август.

9 мнения за “Магистрала Люлин”

 1. Тези дни се чудех колко хора всъщност схващат приказките за непостроените магистрали като нещо реално. Особено хората, които не пътуват, а те са голяма част от действащите гласоподаватели.

 2. @Пламен не се замисляш за хората от Перник, което пътуват всеки ден ден на работа до София.

 3. @пламен
  За да продължа към Банско. 🙂

  @lyd
  Питай тези като мен, които всеки месец пътуват по магистрала Тракия. Но всъщност по-важно е друго – пътищата правят възможна търговията и комуникациите.

 4. Мда, това за търговията и комуникациите го знаем на теория, но масовият гласоподавател не се занимава с търговия, пък върхът на комуникацията за него е мобилният телефон. И как да осмисли важността на магистралите? За тези неща трябва да бъде просвещаван, както и за много други очевидности.

 5. @lyd
  Аз пък си мисля, че масовия гласоподавател благоволява да бъде не чак толкова тъп. Хората се учат не от проповядващи просветители, а от вдъхновяващи действия и от съпричастността си към тях.

 6. 2015 пак е доста позитивно. истината е че ако не е готова до 1 година губим възможността за еврофинансиране (112 от общо 148 млн), парите пък от бюджета вече са изхарчени, така че моята прогноза за магистрала до Перник е НИКОГА.

  Иначе то като затворят Кремиковци и ако спрат контрабандата от Сърбия направо може да закрият и Перник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *