Политическа реклама: Борисов и Костов

1

Клипът започва с припомняне на част от чикагската реч на Борисов. Но не става дума за някоя от най-цитираните реплики, а за разбирателството му с Костов.

2

Окей, разбираме, че Бойко Борисов ви кефи, ни казват.

3

Но какво ще кажете за Костов?

4

Посланието е, че те вървят заедно. Нелошо послание, откъдето и да го погледнеш. Технически.

Но не е целта тук да правим рекламен анализ, а по-скоро да отбележим събитието и да дадем още малко информация.

Ако посещавате YouTube от България, със сигурност ще попаднете на този клип, защото той се зарежда като видео реклама в страничната лента. Сайтът boykostov.org, към който рекламата препраща, се поддържа от партия Нова зора. Проверка чрез whois потвърждава, че домейнът е регистриран лично на името на Илия Божинов. (И детайлите за контакт изглеждат напълно автентични.)

21 мнения за “Политическа реклама: Борисов и Костов”

 1. Е, хайде сега. А вие какво, не ви се занимава?

  Понякога пиша и за други неща. Пък и в крайна сметка рекламите са едно от нещата, които определят ежедневието ни в интернет. Погледнете го от тази страна.

 2. посланието не е лошо, защото е насочено основно към разколебаните социалисти и комунисти, които биха дали гласа си за ГЕРБ, един вид напомняне, че с Борисов върви и Костов, последният достатъчно мразен от някои за да ги откаже да подкрепят ГЕРБ, интересно е мястото където се пуска – интернет 🙂

 3. Сериозно трябва да вземе да се направи изследване за фолклорния образ на Иван Костов. Това звучи съвсем като „Внимавайте! Лукавият се крие под образа на красиви девойчета!“ 🙂

 4. @Digital Rebel : Политиката се определя като процес чрез който група хора вземат колективно решение. В този смисъл липсата на политика може да се разбира или като анархия (всеки срещу всеки) или като отказ от вземане на каквито и да било решения (доброволно робство). Как ти се струват тези опции? Ако пък използваме думите на Форест Гъмп „глупости се правят от глупаци“, така че по-добре повече умни хора да се „занимават“ с политика и туку виж си си променил мнението за процеса като цяло.

  Сега по темата. Съгласен съм с вокси, но наистина колко са „разколебаните социалисти“ сред Интернет обществото? От другата страна пък още си спомням думите на Масларова (и не само), че Бойко дели общ произход и идеология с хората от БСП и няма нищо по естествено двете партии да управляват заедно. В крайна сметка при тази пъстра палитра от послания произлизащи от БСП мисля че са си похарчили парите просто за да оправдаят трансфер на стойност към дадени активисти. Ако въобще има някакво действие този клип, то по-скоро е в полза на Атака.

 5. ок, като копи-пействате някога да се замислята да проверите ? щото някои може би иска да ви зомбира? щото сайта не регистриран е на името на илия божинов, а иван петров. ако се вгледате в детайлите ще видите, че партията на сайта на божинов е различна от рекламираната в клипа.
  може би става дума за друг иван костов? или аз бъркам нещо?
  ако е така се надявам yunuz да си редактира постинга и да сложи линк към проверката във whois.

 6. Не че въобще се налага да влизаме в подробности, но ако си мислите, че няма услуги, които да пазят историята на whois записите, се лъжете. Дори следния детайл от сегашния фалшив запис е многозначителен:

  Information Updated: Sun, 3 May 2009 19:31:58 UTC

  Все пак е добре, че махнахте очевидно личните валидни данни (имейл, телефон, адрес) на Илия Божинов. Както виждате, не съм ги публикувал, нито имам такова намерение. Нищо, човек се учи, докато е жив.

 7. ако имаш историята или шот дай ги, илия божинов си е публична личност. иначе звучи жълто или в най-добрия случай като илюминатско-монтерейски заговор.
  още повече ако си мислите, че аз съм ги махнал.
  подробностите са важни все пак, но различние имена на партиите не са подробности в този пейзаж, а имената на картините.
  и все още съм убеден че гледаме различни картини

 8. Да ги дам на кого? Вие кой сте? Познаваме ли се?

  (Ако не е ясно – не ви питам, за да ми отговаряте.)

 9. Аз лично ги махнах, тъй като последното което искам е някой да предположи, че въпросната реклама се врътка по мое желание.Имайте предвид, че малка часто от аудиториата е наясно какво е това гугъл адсенс. Освен това не ми пасва на съдържанието. Иначе като я видя из блоговете не пропускам да цъкна.

 10. Огромен бюджет са изляли с тази кампания. Както и Юруков коментира днес – и сайтът, както Юнуз споменава – и клипа, както ви казвам – и кампанията са много добре премислени и професионално пипнати.
  Любопитно е кой финансира всичко това. От професионална гледна точка е по-добре и от на R.E.D. нещата, много Web 2.0 канали, именно там, където са хората, различни криейтиви, яко медия купуване и в традицонни банер формати. Наистина искам да знам кой го плаща. Сещам се за две опции. Които в крайна сметка се редуцират до една.
  Онлайн маркетинг хората у нас, които биха приели да работят подобно нещо също ги свеждам до 1-2-ма. Убедена съм, че правят голям компромис с вижданията си, работейки по тази кампания.

 11. Как кой го плаща? Плащаме ги аз, ти, той и всички ние с данъците си. Но никой не ни пита искаме ли. Номерът е да ги ЗАДЪЛЖИМ да ни питат. И ако не ни питат, да бъдат така добри да бръкнат в собствения си джоб и да го изтръскат, а не да пращат бабите на море с нашите пари, билким баба Гица от село Гицино пусне бюлетинка за комунистите. Имам предложение за следващия парламент: Когато излезеш в пенсия, да нямаш право да гласуваш. От къде накъде ти, който си на път да се гътнеш, ще определяш бъдещето на синовете и внуците си?! Аз съм на 57 години. Остават ми още малко години с право на гласуване, но ще ги използвам рационално. Без комунисти и без турци в управлението! И ако е възможно, без царе и царедворци. Грешката ни е, че преди да влезем в Европейския Съюз, не обявихме война на Германия. До сега да са ни превзели, да са ни анексирали и да сме присъединена провинция към Бавария. Ех живот, здравей, здравей! Май Емил Димитров пееше за това…

 12. Аве то е яно кой стои зад тази реклама – този който се страхува от Бойко Борисов, а кой е той ? Ахметчо и СерГейчо естествено. По добре Бойко Борисов и Костов, отколкото Аметчо, все пак нашите деди са се били за тази държава за да я освободят от турците, а сега ние ще им я дадем без бой?! Отивайте и гласувайте щото е срамота, където ДПС пробие и вземе управленска позиция, всичко под него става турско, назначават си тяхни си хора, това е инвазия и ако имате малко акъл ще се защитите като отидите да гласувате, а не да ми се правите на интересни че всики крадяли, това е ясно, както е ясно че и вие да сте на тяхно място и вие ще крадете, както и аз, ама поне да не са турци, СРАМ!!!!

 13. ttp://www.youtube.com/watch?v=4uy3NRljZFA

  Ето и какво става, като не получаваш Костов и Бойко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *