Векторна графика в облаците

Документи, таблици, презентации. Но какво са те в съвременния корпоративен свят, ако не можете да вмъкнете в тях кутийки и други формички, както и стрелки и чертички?

Гугъл поправиха тази несправедливост за онези от нас, които смятат, че да ползваш Визио от Майкрософт е неправилно, а ОупънОфис Дроу – прекалено усложняващо процеса. Гугъл Докс вече ви дава възможност да чертаете и рисувате. Предимно да чертаете, но нима това не е всъщност по-важно?

Модулът е достъпен за всички видове документи. Отваря се в специален прозорец, който закрива активния документ и изглежда така:

Векторна графика от Гугъл

Ако работите с добър браузър, технологията зад тази функционалност ще е SVG. Ако сте с Интернет Експлорър – VML. А кутийките на картинката горе са криви нарочно. Фийчър, един вид, не бъг.

2 мнения за “Векторна графика в облаците”

  1. Разгеле… ето това вече ще ми спести всякакво ходене по безсмислени срещи с клиенти, на които драскам… ей такива кутийки със стрелкички 🙂

    Остава само да се появи възможността да си „закачаш“ библиотеки с готови шейпчета, както и достатъчно желаещи да ги правим и щастието ми ще е пълно 🙂

  2. Между другото формичките не са малко. Пък и начина за въвеждане и редактиране на текст е добре измислен. Единственото, което леко ме дразни, е, че трябва всеки път да задаваш цвят, фон и такива неща, ако не искаш да са тези по подразбиране. Или, разбира се, копи-пейст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *