Офисът

Днес, разбира се, ставам рано. Обаждам се да пратят кола, за да отида до офиса, и слизам да пия кафе във фоайето в компанията на The Times of India, който любезно са ми оставили пред стаята. Хотелът е наистина хубав, всичко е много изпипано и се прави с голямо внимание.

Пътят дотам е почти час. Все още въобще не разбирам трафика.

Стигам до някакво работно място, след като съм преминал през цяла редица от хора и сме уточнявали всякакви неща. Това е Интернет компания, но явно Интернетът е голям проблем, има всякакви условности, които трябва да следваш, за да имаш връзка. Всичко минава през прокси, за което трябва да имаш специален акаунт и което блокира известно количество адреси. Например не може да се ползват никакви месинджъри, освен Яху, при това, кой знае защо, последната версия на оригиналния клиент не работи. Е, оказва се, че Гейм върши работа. Цял ден се боря да получа нормален достъп до ресурсите ни в София и май ангажирам цял куп хора, които се занимават с това. Повечето от тях имат за задача просто да ме изслушват.

Запознавам се с един от екипите, с които ще работя. Естествено, имам големи затруднения да им запомня имената. Изглежда, че им е интересно. Тук работят ужасно много хора, помещенията са големи, цари ненатрапчива заводска атмосфера. Има всякакви – някои очевидно проявяват усърдие, други се шлаят наоколо, трети са заети да водят телефонни разговори.

На последния етаж има нещо като стол и май това е единствения начин да се нахраниш нормално наоколо. Разказват ми, че близките сгради принадлежат на местните филмови студия. Боливуд не беше ли в Мумбай, питам аз, и ми отговарят, че тук се правят филми на местният език. Нормално, страна с много езици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *